Wie, waar, wat en waarom?

cv foto wp png

Wie?

Hallo! Mijn naam weet je al. Die verraadt ook meteen mijn roots: Friesland. Harlingen, om precies te zijn. Een heerlijk oud havenstadje aan de Waddenzee. Fraaie grachtenpanden en kneuterige oude arbeidershuisjes sieren de binnenstad, waar het (brak)water nooit ver weg is en de zilte geur je de weg wijst naar de zee. Ik kom er nog altijd graag, in deze elfstedenstad, waar geen Fries maar ‘Stadsfries’ wordt gesproken.

Verder kan ik je vertellen dat ik een trotse vader ben van twee puberende kinderen; een zoon en een dochter. Een heerlijk stel, deze twee, en een onuitputtelijke inspiratiebron voor iemand die nog wel eens iets aan het ‘papier’ toevertrouwt.

Waar?

Mijn huisje staat aan de uiterwaarden van de Maas en wordt omringt door weilanden, fruitbomen, een dijk, fraaie vergezichten en soms een vijftiental schapen: ‘mijn dames’. Een heerlijk rustig plekje, waar ik in mijn tuintje prettig kan zitten mijmeren, maar waar ik me ook keer op keer weer verwonder over de schoonheid van moeder natuur.

Wat?

Naast het schrijven over de belevenissen met mijn kinderen en het moois rondom mijn woonplekje, zullen hier allerlei onderwerpen de revue passeren. Als iets me bezig houdt, me raakt, ik me ergens over verwonder of iets vermeldenswaardig heb meegemaakt, dan klim ik al gauw in de pen. Natuurlijk vind je hier ook de ietwat serieuzere bespiegelingen en zelfs af en toe een melancholisch terugblikken naar ‘vroeger’, maar wees gewaarschuwd: ik kan ook ongegeneerd de nodige meligheid over de digitale schutting gooien…

Waarom?

Deze blog ben ik vooral gestart om te voorkomen dat mijn ‘mijmeringen’ en anekdotes wederom in de prullenbak zouden verdwijnen, want dat is wat er tot nu toe altijd mee gebeurde. En dat is natuurlijk jammer. Daarnaast vind ik het ‘gewoon leuk’ om belevenissen neer te pennen en deze –op die manier– nog eens te herbeleven en te delen. Overigens zou ik deze blog niet zijn begonnen zonder de herhaalde verzoeken van mijn dochter en de stimulerende aanmoediging (lees: ernstige dreigementen) van een charmante mevrouw uit Haarlem. Dankjewel Eline!

 

Gerard

 

 

 

Prettig als je een reactie achterlaat!